Országos I. helyezés „Az erdő dala” irodalmi vers-, próza- és meseíró pályázaton

Országos I. helyezés „Az erdő dala” címmel meghirdetett természetvédelmi-irodalmi vers-, próza- és meseíró pályázaton

Iskolánk 2. b osztályos tanulója, Hagyackij Roland a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület által meghirdetett pályázaton egy általa írt mesével indult. Az általános- és középiskolások részére kiírt versenyre közel 600 iskola összesen 1.316 pályaművet nyújtott be, a határainkon túli magyar diákok (szlovákok, erdélyiek, szerbek) is szép számmal képviseltették magukat. Roland munkája a 6-9 éves korosztály meseíró kategóriájában ért el országosan első helyezést az ismert szakemberekből álló zsűri bírálata alapján.

„Az erdő dala” című természetvédelmi-irodalmi vers-, próza- és meseíró pályázat díjátadó ünnepsége 2019. június 7-én a Pénzügyminisztérium épületében került megrendezésére. A magas színvonalú eseményt az Agrárminisztérium részéről dr. Csépányi Péter nyitotta meg. Az Egyesülethez beérkezett pályázatokkal kapcsolatban Finta Éva József Attila-díjas költő, író, irodalomtörténész mondott összefoglaló értékelést, illetve Marincsák Ibolya az Egyesület elnöke fejezte ki köszönetét a több, mint 1.000 darab színvonalas alkotásért. A délutánba nyúló programot Harsányi Levente műsorvezető tette hangulatosabbá, a műsort számos előadóművész produkciója színesítette, közöttük Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, énekes, továbbá Sing Viki, Szőcs Reni, Hajdan Vali és Gyarmati Dominik.

Roland az elismerő Oklevelen és az értékes ajándékokon felül abban a megtiszteltetésben is részesült, hogy az általa írt mese megjelenik a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület által kiadásra kerülő könyvben is - előreláthatólag 2019. decemberében.

Gratulálunk a helyezettnek, sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is!

Köszönet Roland felkészítő pedagógusának, Kléri Anita Éva tanítónőnek! 

A győztes pályamű az alábbi linkre kattintva olvasható:

Hagyackij Roland - Mese - Az erdő dala

Miskolc, 2019. június 7.