Óvodai élménybeszámoló

Az Óvodánk Gyermek heti programjának keretén belül minden csoport kirándulást szervezett. Már több éves hagyomány, hogy a szülőkkel együtt megyünk kirándulni. Közösen választjuk ki az úti célt. Ebben az évben kiscsoportosaink meglátogatták a miskolci Repülőteret. Középső csoportosaink kisvonattal kirándultak Lillafüreden és környékén. A nagycsoportosaink a Tisza-tavi Ökocentrumba, Poroszlóra mentek.

A kiscsoporttal a miskolci Repülőtéren voltunk kirándulni. A gyerekeknek lehetőségük volt, hogy megnézhessék és be is ülhessenek a mentő helikopterbe. Aranyosan, türelmesen, sorba állva várták, hogy egyik kisóvodásunk apukája (aki ott légi mentő) beemelje őket az igazi, hatalmas helikopterbe. Utána egy másik, már működésképtelen helikopterben azt csinálhattak, amit akartak, többen együtt beleülhettek "vezethették". A hatalmas füves terület egy részét birtokba vettük, versenyjátékokat szerveztünk, még a szülőket is bevontuk, fociztak, fogócskáztak, ettek, ittak. Kellemes délelőttöt töltöttünk együtt, nagy élmény volt a gyerekeknek.

A középső csoportos gyerekekkel és szüleikkel Lillafüreden kirándultunk. Az erdei kisvasúttal utaztunk, már ez is nagy élmény volt a kicsiknek. Megfigyeltük a hatalmas fákat, szakadékokat, sziklákat. Lillafüreden a Mária sétányon túráztunk, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhessünk az erdővel, a kezünkkel érinthessük a vadvirágokat (nem téptük le), számláltuk az utunkba kerülő csigákat. A bő félórás séta után a D.V.T.K. kalandparkjában játszhattak a gyerekek. Nagyon jól érezték magukat az óvodások és a szülők is. Minden gyermek talált játékot magának a sokféle mozgásfejlesztő játék közül.  Először óvatosan, majd egyre bátrabban, ügyesebben másztak, csúsztak az akadály pályán. Az idő is melegedett mire vissza értünk a kis vonattal a városba.

 

 

 

2016. május 17-én az óvoda két csoportja kirándulni indult szülők társaságában, két busszal a poroszlói Ökocentrumba.  A Tisza-tavi Ökocentrumban a két csoportnak az általunk választott csomagnak megfelelően láthattunk vidra showt, a Tisza vizében élő halfajokat egy nagy akváriumban (amely egyébként Magyarországon a legnagyobb édesvízi akvárium), éjszakai erdőben élő állatfajokat és egy 3D filmvetítést a Tiszán és a partján élő növény- és állatvilágról. Majd végezetül személyesen is betekinthettünk a Tisza élővilágába egy hajótúra keretein belül. Az Ökocentrumban lévő kirándulásunk során kedves idegenvezetők és túravezetők voltak segítségünkre. Élménnyel teli pillanatokkal tértünk haza a kirándulásunkról.