6. alkalommal került megrendezésre az EVező verseny

EVező – Kistérségi hittan alapú természetismereti verseny a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium rendezésében.

Hatodik alkalommal szervezte meg intézményünk az EVezőt, a 3-4. osztályos gyerekeknek hirdetett hagyományőrző csapatversenyt. Nagy-nagy örömünkre intézményünk frissen elkészült, csodálatosan felújított díszterme adott impozáns helyszínt a rendezvénynek.

Tradícióink és törekvésünk szerint szimbolikus EVezők segítségével lapátoltak a csapatok egy hajóban a természetismeret tengerén. A hittan és a környezetismeret órákon tanultak segítségével s az együttgondolkodás felbecsülhetetlen erejével remélhetőleg felejthetetlen közösségi élményben lehetett részük a nyíregyházi, a bükkszentkereszti, a répáshutai és a miskolci gyerekeknek.

A reformáció napjához közeledve és a teremtésvédelem mottójával újítottuk meg idén is a vetélkedő tematikáját. A környezettudatos gondolkodás és a teremtett világ megbecsülése jegyében állítottuk össze a feladatokat, melyek mindegyikét okoseszköz használatára építettük. A gyerekek nagy-nagy lelkesedéssel adtak számot a teremtés napjaihoz fűződő állomásokon sokszínű tudásukról, kreativitásukról, ismereteik gyakorlati alkalmazásáról.

Örömmel tapasztaltuk, hogy mi is hozzájárulhattunk a résztvevők élő világhoz való viszonyának célirányos alakításához, mely a környezettudatos életmód és fenntartható fejlődés mintájául szolgálhat. Jó érzés volt a vetélkedő idején is tudatosítani az élet értékét, örömét, szépségét és azt, hogy harmóniánkat a velünk élő Jézussal tehetjük igazán teljessé.

Úgy gondoljuk, 502 évvel a reformáció után is napról napra tapasztalhatjuk annak felbecsülhetetlen szellemi és lelki örökségét, melyet jóleső érzés a gyerekek szívében és tudatában is értékként közvetíteni.

X
X